Les 12

Aanvulling les 12

In deze laatste les zijn we ingegaan op de vele conventies die in de bridgewereld worden toegepast.
Velen zijn waardeloos en vaak ook nog moeilijk. Maar enkelen zijn wel handig. Denk aan de zwakke twee openingen. Maar ook anderen kunnen handig zijn. Het komt erop neer dat je bij bridge moet blijven ontwikkelen (en regelmatig de geleerde stof moet herhalen).
2 conventies hebben we besproken. Dit zijn de vierde kleur en het negatief doublet als antwoord van de partner na een tussenbieding van tegenstander. Deze laatste lijkt veel op informatie doublet van partner na een opening van de tegenpartij.
De gespeelde spellen en de antwoorden zijn onder beide linken te vinden.

 

Aanvulling les 11

Een lange kleur ontwikkelen in een hand waar weinig punten zijn, kan lastig zijn als je niet goed let op de ene entree waarmee naar de hand kunt gaan. Hierop moet je zuinig zijn en deze  alleen aanspelen als je hem ook echt nodig hebt.
In het algemeen geldt dat je op entrees in kleuren waar je niet veel kaarten hebt, zuinig moet zijn. Deze dus laten liggen en je langste/beste kleur gaan ontwikkelen. (als onderdeel van je gemaakte speelplan).
Als tegenspeler moet je juist die kwetsbare entrees van tafel spelen om de communicatie tussen leider en dummy te verbreken.
Met deze vraagstukken kan extra geoefend worden en de antwoorden staan hier.
Ook met de gespeelde spellen kan extra geoefend worden. Onder deze link staan de antwoorden.

 

 

 

 

image_pdfimage_print